Wednesday, August 28, 2013

new spirit,new things

Salam.

So,im back in this blogging world.its been too long for leaving this page.hehe..


tadaaa...hehe.harini baru start consume produk shaklee ni.heheh..so far so good.mcm mane sy boleh terjebak dgn benda2 ni? because of my sis.dia yg kenalkan produk ni and bagitau benefits produk shaklee ni. so to make a good start, sy pun rase nak try consume produk ni.bak kata my sis, x kenal maka x cinta yek...hehe.then,my sis suggest 3 produk shaklee ni lecithin,esp dan alfalfa complex.jom kte kenal2 sket dgn produk ni..hehe

esp ni energizing soy protein yg diperbuat drpd non-GMO soybean.non-GMO soybean ni bagus sebenarnya.sebab kalau nak compare dgn produk kacang soya kat luar,kebanyakannya ialah GMO soybean which is not good to be consumed.tp jgn risau,produk shaklee guna yg non-GMO soybean sahaja.hehe..one of my lecturer penah bagitau, GMO soybean ni byk side effects pada badan kita and also to animals.sy pun belajar serba sedikit tentang nutrition haiwan,that's why sy tau sikit2 la pasal GMO soybean ni.so nak tau byk lg psl GMO soybean,anda boleh google..hehe.xpun tunggu post sy yg sterusnya.. :D

so itu utk esp..err...untuk lecithin and alfalfa,nnt sy update k..hihi..sy pun nak wat research psl bende ni dulu.nnt sy share k..banyak lg benda nak cite dgn anda smua.kenapa sy pilih produk ni?apa masalah yg sy hadapi sampai ambil produk ni?hehe..so tungguuu..ok dats all for this time..till we meet again..

bye.. ^^,